Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića održana je u petak u kinu „Korzo“. Sjednici su uz domaćine, predsjednika GV Petra Radoševića i gradonačelnika Karla Starčevića pristustovali brojni uzvanici; izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marijan Kustić,  ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, počasni građanin grada Gospića general Mladen Markač i mnogi drugi.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević. Radošević je istaknuo da je Grad Gospić kao jedinica lokalne samouprave ustrojen ratne 1993. godine. Kazao je da je protekla godina prošla u kohabitaciji, a da Grad i ove godine očekuju mnoge važne odluke.

Nastavak ispod oglasa

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević u svom je govoru izdvojio nekoliko projekata, među kojim svakako najvažniji Inovacijski centar Nikola Tesla i sportski centar. Iako je u kampanji najavljivao povećanje broja stanovnika, Starčević se sada nada da će zaustaviti trend iseljavanja koji je u Gospiću u posljednjih godinu dana veći nego ikad u povijesti. Gradonačelnik je ustvrio da je gradski proračun u plusu za više od milijun kuna, što svakako potvrđuje da su cifre o dugovima bile preuveličane. Najviše zasluga za ovo pripada Vladi RH, koja je donjela odluku da porez na dohodak u cijelosti ide lokalnim jedinicama, što će Gradu Gospiću u četverogodišnjem mandatu osigurati više od 15 milijuna kuna, za što će, uvjereni smo, zasluge sebi pripisati gradonačelnik Starčević.

Brojnim čestitarima se pridružio i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović koji je još jednom pozvao sve načelnike i gradonačelnike sa područja županije na suradnju. Milinović je čestitao svim Hrvaticama i Hrvatima Dan grada i kao i svima onima koji ovo područje nose u srcu.

Javna priznanja Grada Gospića dodijelili su predsjednik gradskog vijeća Grada Gospića Petar Radošević i gospićki gradonačelnik Karlo Starčević. Dobitnici priznanja su doktorica medicine Marija Vrkljan – Ilijevski, profesor Milan Štimac, Nikola Bićanić Ćibo, nogometni klub „Velebit“ Žabica. Na samom kraju sjednice gradonačelnik Starčević je podijelio pohvalnice za postignute iznimne rezultate učenicima i studentima sa područja grada.

L.O.