Održana utrka planinskog trčanja „Brinje trail“

Ove subote u Brinju se održala prva „Brinje trail“ utrka planinskog trčanja. Organizator utrke bilo je Sportsko rekreativno društvo „Mumma“, a utrka je dio KontinenTrail lige koja se sastoji od ukupno 8 utrka diljem kontinentalne Hrvatske.

Utrci  „Brinje trail“ prisustvovali su načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Perković i direktor TZ Ličko-senjske županije Ivan Radošević.

U uvodnom dijelu utrke natjecatelje su pozdravili načelnik Zlatko Fumić i organizatorica utrke Matea Mamić. Načelnik Fumić je svim natjecateljima zaželio dobrodošlicu u Brinje i što uspješnije rezultate. Posebnu zahvalu je uputio Sportsko rekreativnom društvu „Mumma“ na čelu s predsjednicom Mateom Mamić na odličnoj organizaciji prve trail utrke u Općini Brinje, istaknuo je velik trud i napore organizatora kako bi sve bilo na zavidnom nivou te izrazio nadu da utrka postane tradicionalno događanje u Brinju. Organizatorica Matea Mamić također je zaželjela puno sreće svim sudionicima, zahvalila svim sponzorima i volonterima na podršci u organizaciji. Uz organizacijsku podršku Općine Brinje, veliku podršku SRD „Mumma“ pružila je TZO Brinje, PD Škamnica, NK Sokolac i DVD Brinje. Ostali suradnici i sponzori ove utrke bili su NP Sjeverni Velebit, Lika club, Agro Velebit Lovinac, Sirana Runolist, Stilanova Lika, Briks, Pivovara Ličanka, Salamon i Easy Going Store.

Na utrci „Brinje trail“, od ukupno prijavljenih 213 natjecatelja, sudjelovalo je 174 natjecatelja. Na utrci Veliki medo sudjelovalo je 49 natjecatelja, a na utrci Mali medo sudjelovalo je 125 natjecatelja.  Natjecatelji su bili iz 7 europskih država: Hrvatska (166), Irska (1), Rusija (1), Slovenija (3), Švicarska (1), Slovačka (1) i Ukrajina (1).

Sudionici „Brinje trail“ utrke natjecali su se u dvije kategorije – utrka “Mali medo” bila je na stazi duljine 16 km i 430 m visinske razlike, dok je utrka „Veliki medo“ bila na stazi duljine 27 km i 800 m visinske razlike.

Najbolji muški rezultat na utrci Veliki medo postigao je Pavle Kruljac iz SRK Alba Labin koji je stazu duljine 27 km istrčao za 2:04:15.

Najbolji ženski rezultat na utrci Veliki medo postigla je Irena Smojver iz AK Maksimir Zagreb koja je stazu duljine 27 km istrčala za 2:38:57.

Najbolji muški rezultat na utrci Mali medo postigao je Matija Razum iz OK Japetić & KCIPT Samobor koji je stazu duljine 16 km istrčao za 1:13:57.

Najbolji ženski rezultat na utrci Mali medo postigla je Dolores Osvaldić iz AK Sljeme Zagreb koja je stazu duljine 16 km istrčala za 1:24:24.

L.O./A.M.