Naslovnica Karlobag ODRŽANA VJEŽBA „BAG 2010.“

ODRŽANA VJEŽBA „BAG 2010.“

7

Zajedničkim snagama institucija zaduženih za zaštitu i spašavanje danas je u Karlobagu održana vježba „Bag 2010.“. Glavna tema vježbe bila je angažiranje i koordinacija žurnih službi u slučaju prometne nezgode, a provodila se u 4 etape:spašavanje povrijeđenog sa nedostupnog terena, spašavanje povrijeđenog iz vozila, trijaža i pružanje hitne medicinske pomoći povrijeđenima, te transport i hospitaliziranje povrijeđenih.

Organizator vježbe bila je Općina Karlobag – Stožer za zaštitu i spašavanje, a svoj doprinos dali su PUZS Gospić, PP Karlobag, DVD Karlobag, Dom zdravlja Gospić, Ambulanta Karlobag, HGSS Gospić, Opća bolnica Gospić, Crveni križ Gospić, Lika ceste, Lučka kapetanija Senj i Pomorska policija Senj.

Vježba se izvodila na desetom kilometru južno  od Karlobaga, a scenarij vježbe izvodio se po planu: Centar 112 dobiva objavu da je na prometnici D8 došlo velike prometne nesreće. U sudaru su sudjelovala dva osobna vozila s time da je jedno osobno vozilo probilo zaštitnu ogradu i jedna osoba pala u provaliju i nalazi se izvan dosega Službe hitne medicinske pomoći. U jednom vozilu osoba je prikliještena i ne može izaći iz vozila. Čitav prostor je prekriven mrljama benzina i stakla. Ukupno ima 8 ozlijeđenih osoba, od toga u primarnoj trijaži je pet osoba lakše ozlijeđeno, dva teže ozlijeđena i jedan nedostupan žurnim službama s nepoznatim ozljedama (potrebna pomoć HGSS-a).

Načelnici , zapovjednici i ravnatelji istih institucija vježbu su ocijenili odlično izvedenom, i iz iste se može zaključiti da su sve službe odlično organizirane, uvježbane, koordinirane i usklađene. Organiziranost istih službi građanima i turistima šalje poruku da su na našim prometnicama u sigurnim rukama. Nadajući se da će i ove sezone biti što manje ovakvih intervencija na terenu, vježba je završila prigodnim programom na autobusnom stajalištu u Karlobagu, koji su između ostalih uljepšali Puhački orkestar DVD-a Otočac i Katolički skauti“ Karlo Boromejski“ Karlobag.

H.J

Foto: D.J.

7 Komentari

 1. svaka čast instituciajma koje su trebale sudjelovati u prikazanoj vježbi,i treba se tako nešto češće organizirati u Kbg…a što se ostatka članka tiče…Nigdje se nije čula ta famozna limena glazba o kojoj je autor članka pisao..isto tako mi nije jasno koja je uloga skauta u svemu tome bila osim da neka osoba pokaže kako je ona sveprisutna i najveća uvlakuša u općini…a autor se je mogao potruditi i saznati da skaute niej vodio njihov voditelj već netko drugi,kao i to da isti nije obaviješten o sudjelovanju skeuta u svemu tome!sramota!!

 2. Svaka čast za ove informacije.
  A ovi zlonamjerni komentari, zasto to ne brišete?

  Jasni je vidljivo kako netko pokušava potkopati rad portala..

 3. Nadam se samo da ce ove organizacije i kad zatreba raditi kako treba..

  Kolko ja znam Lika Online ima sustav da moze locirat IP autora komentara pa cak i ime i prezime dobit.. tako da nema smisla ovo brisat 😀

 4. Lijepo, sudjelovao sam u ovome!
  I ja sam za razliku od kretena iz prvog komentara cuo limenu..

 5. naravno da smo bili, samo nam je kiša skratila koncert… nema veze, lipo je bilo….
  pozdrav karlobagu i svima koji su sudjelovali u vjezbi…

Comments are closed.