Pod predsjedanjem dr. Darka Milinovića u  Gradskoj vijećnici Grada Gospića održana je 14. sjednica Županijske skupštine sa rekordnom 51 točkom Dnevnoga reda.  Skupština je započela Aktualnim satom  za koji je pitanja postavilo samo troje vijećnika.

Stjepana Čačića (nezavisna lista) zanimalo je izvršava li Županije svoje obveze prema prilogu „Lički list“ jer je pročitao kako su neki vanjski suradnici toga priloga Novog lista odustali od pisanja zbog dugovanja. Čačića je također zanimalo zbog čega Županije nije u lani doneseni Proračun ugradila potrebe za Društvene djelatnosti i financiranje sporta. Odgovorio je župan Milan Kolić.

-Vezano uz financiranje novinara priloga Liči list, moram reći Županija izvršava sve svoje obveze u tom smislu i da ovo pitanje treba postaviti Novom listu. Što se tiče sredstava za društvene djelatnosti, mi smo izglasali na jednoj od sjednica Program raspodjele sredstava, a prema dostavljenim izvješćima korisnika iz 2014. 2.4 milijuna kuna, a za prvi kvartal ove godine mogu vam dostaviti pismeno izvješće, rekao je župan Kolić ustvrdivši kako su planiranje i utrošak sredstava uvijek bili transparentni. Čačić je jednim dijelom odgovora bio zadovoljan, ali ga je zanimalo zašto je Lički list, po njegovu sudu, postao šturo štivo s vrlo malo tekstova, dok u izdavačkom odboru toga glasila sjedi predstavnik Županije i dopušta takvo srozavanje priloga kojega Županija plaća.  Vijećnik HSLS Mario Šunjić postavio je pitanje vezano uz dug Županije prema državi u iznosu od 9.6. milijuna kuna. Župan Kolić pojasnio je kako je riječ o plasiranju kredita u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede za razvoj gospodarstva 2001., 2002. i 2003. godine.

-Županija je svake godine obavještavala nadležno Ministarstvo o nemogućnosti povratka sredstava, jer je zbog pomanjkanja vlastitih sredstava ulagala sredstva su kredite u različitim djelatnostima. Za zadnje sjednice Zajednice hrvatskih županija Ministarstvo je zamoljeno da se prihvate naši prijedlozi o povratku sredstava da se dospjele obveze obročno otplati u narednih 8 godina, rekao je župan Kolić. Nikolinu Tonković-Čorak (HDZ) zanimao je tijek  i dinamika  provedbe programa razvoja malog i srednjeg gospodarstva. Župan je prezentirao dijelove novog  javnog  natječaja Ličko-senjske županije objavljen prije 2 tjedna po kojemu je posebna pogodnost nove kreditne linije, odnosno Mjere 1 subvencioniranje kamara od strane jedinica lokalne samouprave.

Nakon Aktualnog sata pred članovima našla su se brojna izvješće o radu ustanova i udruga čiji je Županija osnivač, odluke o dodjeli javnih priznanja i nagrada, zatim financijska izvješća  nekoliko ustanova za 2014. godinu  i doneseni su  zaključci za davanje prethodne suglasnosti za Statute 18 osnovnih i srednjih škola s područja Ličko-senjske županije

H.J.