Održano 12 online predavanja u sklopu projekta „Mladi za održivi razvoj Like“

Budući da zbog situacije s koronavirusom učenici nisu pohađali nastavu u učionicama škola,  klaster Lika Destination je zajedno s partnerima organizirao je 12 online predavanja za 75 učenika osnovnih i srednjih škola u sklopu provedbe projekta „Mladi za održivi razvoj Like“.

Predavanja su iz svog područja, a unutar tri programa izobrazbe o održivom razvoju,  održale organizacije civilnog društva: Klaster Lika Destination, Društvo „Naša djeca“ Grada Gospića, Lička ekološka akcije (LEA) te tvrtka „Gacka konzalting“ d.o.o.

Nastavak ispod oglasa

Tako su posredovanjem Zoom aplikacije učenici nižih i viših razreda osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću i učenici srednje škole Plitvička jezera iz Korenice slušali i učili o posebnostima destinacije Lika, održivom razvoju, volontiranju, bioraznolikosti, kao i učinkovitom gospodarenju otpadom.

Treba očekivati da će djeca i mladi koji su prisustvovali predavanjima usvojena znanja o održivom razvoju uspješno primjenjivati u svakodnevnom životu kao i prenositi na svoje kolege iz škole, prijatelje, roditelje i širu lokalnu zajednicu koji će slijediti njihove primjere života u skladu s održivim razvojem. Projekt “Mladi za održivi razvoj Like” započeo je s provedbom 2. srpnja prošle godine, a financira se u sklopu poziva “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije” Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

L.o