Ogorčenje zbog presude Uzelcu

  GOSPIĆ – Informaciju po kojoj je Županijski sud u Karlovcu  nepravomoćno osudio   na pet godina zatvora srpskog povratnika Milana Uzelaca iz Njegovana kod Počitelja koji je u srpnju prošle godine postavio “minu iznenađenja” i  skrivio smrt lovca  Milana Matića iz Gospića izazvala je nevjericu kod većine građana. Posebno je ogorčena Matićeva obitelj, zatim suborci, lovci i brojni prijatelji.

-Presuda je donesena kao da je Uzelac postavio prskalicu ili petardu, a ne ručnu bombu, govore Gospićani zamalo uglas. Što je on očekivao da bomba postigne? Nije nam to jasno. Kada  kod hrvatskog branitelja policija pronađe oružje i  eksploziv  tada mu prijeti kazna zatvora i do 3 godine. Ali kada sračunato ubojstvo počini srpski povratnik i k tome sudionik okupacije RH, onda su u pitanju njegova manjinska prava!

Nastavak ispod oglasa

Podsjećamo da je Uzelac  13. srpnja 2012. u šumskom predjelu na području Počitelja postavio ručnu bombu i iz nje izvukao osigurač. Pet dana kasnije, dok je bio u lovu, na minu je naišao Matić koji se uputio na lovačku čeku. Aktivirao je bombu, a od brojnih ozljeda Matić je preminuo. Netom  prije ovoga zločina Matić i Uzelac su se navodno porječkali jer je Uzelcu smetalo što iz šume povremeno odjekne hitac. Od naših sugovornika nikome nije niti na kraj pameti miješati se u odluke suda, ali su za sutra najavili konferenciju za novinare na kojoj će govoriti predstavnici branitelja, lovaca i prijatelja ubijenog Milana Matića.

L. O.