GOSPIĆ- Prva godina rada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Gospić obilježena je skromnom svečanošću. Okupili su se gotovo svi zaposleni, kao i stručno osoblje koje na drugim odjelima prima većinu pacijenata nakon obrade u OHBP-u. Budući je riječ o najfrekventnijem bolničkom odjelu na koje najprije dolaze svi hitni pacijenti iz cijele županije, ali i šire, ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić iznijela je brojke dostojne divljenja.

dr. Sandra Čubelić
dr. Sandra Čubelić

-Na hitni bolnički prijem tijekom prve godine postojanja primljeno je gotovo 12 tisuća pacijenata. Od toga broja bilo je 2 300 djece i 500 stranih državljana. Najveći broj pacijenata je nakon prijema bio smješten na internstičkom odjelu, njih gotovo 3 500, a više od 3 000 pacijenata upućeno je na kiruršku obradu. Raspolažemo najmodernijom opremom, sve je osoblje vrhunski educirano. Na ovom odjelu stalno rade 4 liječnika i 6 medicinskih sestara, ali svakako treba istaknuti da su pacijentima na raspolaganju svi liječnici, ekipa anesteziologa, inženjeri radiologije, medicinske sestre svi odjeli… Na ovaj način naši pacijenti zaista dobivaju najbolju skrb, na što smo posebno ponosni. Raspisali smo natječaj za još jednog liječnika za rad na OHBP-u, ali nema zainteresiranih, rekla je ravnateljica dr. Čubelić. Najvećim komplimentom tijekom prve godine rada ovog odjela dr. Čubelić smatra pritužbu jednog djeda koji je „hitnu“ dovezao svoju unuku.
-Taj se gospodin nekoliko puta požalio kako njegovu unuku previše detaljno pregledavamo! Očito mu se nekamo žurilo i očekivao je da ćemo djevojčici dati terapiju i odmah je poslati doma, rekla nam je dr. Čubelić.
M. S.