Okruglih 100 prekoračenja brzine i jedna provala

0

Sudeći po ustaljenoj dinamici krađa, tučnjava i prometnih nesreća, djelatnici Policijske uprave imali su jedan razmjerno miran vikend.

Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe. Majstora se sumnjiči da je noću 1./2. ožujka 2016. godine u Senju, provalio u kombi vozilo gospićke registracijske oznake u vlasništvu 41-godišnjaka iz Karlobaga, iz kojeg je otuđio razni alat u vrijednosti 30 tisuća kuna. Je li ovaj slučaj povezan s nizom provala i krađa koje su se događale zadnjih mjeseci na širem području Senja, ostaje nam sačekati što će javiti policija.

Oglas

Unatoč vrlo lošim vremenskim (ne) prilikama dogodila se samo jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. Ostale lakše prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Korenice i Senja. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 100 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu na području Senja kod 58-godišnjeg veseljaka iz Rijeke koji je „napuhao“ 1.90 g/kg alkohola u krvi.

P. U./L. O.