Okruglih 100 prekoračenja brzine i jedna provala

Sudeći po ustaljenoj dinamici krađa, tučnjava i prometnih nesreća, djelatnici Policijske uprave imali su jedan razmjerno miran vikend.

Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe. Majstora se sumnjiči da je noću 1./2. ožujka 2016. godine u Senju, provalio u kombi vozilo gospićke registracijske oznake u vlasništvu 41-godišnjaka iz Karlobaga, iz kojeg je otuđio razni alat u vrijednosti 30 tisuća kuna. Je li ovaj slučaj povezan s nizom provala i krađa koje su se događale zadnjih mjeseci na širem području Senja, ostaje nam sačekati što će javiti policija.

Unatoč vrlo lošim vremenskim (ne) prilikama dogodila se samo jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. Ostale lakše prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Korenice i Senja. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 100 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu na području Senja kod 58-godišnjeg veseljaka iz Rijeke koji je „napuhao“ 1.90 g/kg alkohola u krvi.

P. U./L. O.