Već smo nekoliko puta donosili vijesti vezane uz 1. Susret povijesnih vozila Ferdinand Budicki koji će se dogoditi ovoga tjedna u Otočcu i okolici. Ova manifestacija uveličat će sjajna obljetnica 115 godina automobilizma u Hrvatskoj.
Ovih dana su počeli pristizati prvi od najmanje 150 eksponata ove izložbe. Najstariji eksponati bit će izloženi u petak, 6. kolovoza na trgu ispred Gackog pučkog otvorenog učilišta. Na aerodromu Aero-kluba „Krila Gacke“bit će organizirano druženje kamperskog tipa uz glazbu, izlaganje mnoštva automobila i prezentirana izložba fotografija.
1.Susret povijesnih automobila u Otočcu potrajat će zaključno sa 8. kolovoza. Otočcem i Gackom dolinom ovih su dana prodefilirali neki od sudionika ove izložbe koji su, unatoč godinama proizvodnje, u izvrsnom stanju.
Najstariji eksponat ove izložbe bit će Oakland True Blue Six iz 1925. godine koji je donedavno bio smješten u Otočcu. Automobil je otkupio Muzej Ferdinand Budicki, restaurirao ga i provozat će se ulicama Otočca kao artefakt kojega nisu slomile godine.

L. O.