U organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki, a povodom obilježavanja 115 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj, jučer je  na sportskom aerodromu „Krila Gacke“ pored  Otočca započeo „Prvi susret povijesnih vozila Ferdinand Budicki“ koji će potrajati do 8. kolovoza 2021.

Nakon jučerašnjeg otvaranje kampa, danas nas očekuje sajam rezervnih dijelova na  Aerodromu, dok će u središtu  Otočca biti organizirana izložba pet najstarijih vozila u Hrvatskoj. Slijede predavanja o povijesti automobilizma u Hrvatskoj (Muzej Gacke) i o otočkom automobilistu i avijatičaru Franji Časteku, vlasniku najstarijeg automobila s pedigreom u Hrvatskoj „Oakland True Blue Six“ i njegovoj restauraciji Muzeju oldtimera Presečki u Krapini.

Danas se održava i edukacija u prometu, uz  simulatore prevrtanja i sudara u organizaciji HAK-a, kao i Izložba fotografija na temu Povijest automobilizma u Hrvatskoj koju ćemo moći pogledati na Trgu Dražena Bobinca. Od 17 sati na Aerodromu je najavljeno okupljanje ljubitelja i vlasnika oldtimera.

Nedjelja, 08. kolovoza bit će u znaku formiranja kolone oldtimera na relaciji Aerodrom Otočac- Trg Dražena Bobinca  pa će se nakon vožnje uz Gacku karavana odvesti do Gospića gdje se očekuju tijekom dopodneva. U Otočac je jučer prispjelo više od 150 oldtimera iz Hrvatske i zemalja okruženja.

L.O.