Olujna bura zatvorila autocestu, snijeg u Lici i Gorskom kotaru

Foto:D.P./Arhiva

Zbog olujne bure, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet, a državnom cestom DC54 Maslenica – Zaton Obrovački smiju voziti samo osobna vozila, javlja večernji.hr.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Slab snijeg pada povremeno u Lici i Gorskom kotaru. Na dionici autoceste A6 od Kikovice do tunela Tuhobić vozi se usporeno zbog bočnih udara vjetra, a magla smanjuje vidljivost između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo.

Prognoza DHMZ-a najavljuje oblačno prijepodne, u Slavoniji povremeno uz kišu i snijeg, u gorju snijeg, a na Jadranu kišu. I u Dalmaciji je moguće malo snijega nošenog burom. U Zagrebu se popodne očekuje razvedravanje, koje će postupno krenuti sa zapada. Na Jadranu prognoziraju jaku buru s olujnim, negdje i orkanskim udarima, no slabit će već tijekom dana, na sjevernom Jadranu već sredinom dana. Ovo vikenda očekuje nas djelomično sunčano vrijeme, koje bi se tijekom sljedećeg tjedna mogle spustiti i na -15 Celzijevih stupnjeva.

Nastavak ispod oglasa

L.O./Večernji.hr