Olujni vjetar i snijeg otežavaju promet na A1 i Jadranskoj magistrali

Za sav promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC1 Udbina-Klapavice te Ondić-Gračac-Palanka, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te zbog snježne vijavice državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) i Paški most, javio je HAK u 7,15 sati.
Na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru. U priobalju puše olujna bura. Na većini cesta kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Istri mogu prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb do Delnica i dalje državnom cestom DC3 prema Rijeci i obrnuto, a prema Dalmaciji autocestom A1 do Svetog Roka i dalje državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Benkovca i obrnuto.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U prekidu su trajektne linije Valbiska-Lopar, Stinica-Mišnjak i Prizna-Žigljen, katamaranska linija Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Milna-Rogač-Split, Vis-Split.
Trajekt na liniji Brestova–Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti.

L.O./H