U cilju zaustavljanja širenja epidemije  koronavirusa donesene su mjere koje su  pogodile turistički sektor. Još u ožujku mnogi su turistički subjekti zatvorili svoja vrata, poput NP Plitvička jezera 21. ožujka. U vrijeme kada se radi na završnim detaljima uoči turističke sezone suočili su se s velikom neizvjesnošću i nizom pitanja na koje nemaju odgovore. 

IQM destination Lika kroz travanj i svibanj održava online koordinacije za sve dionike projekta. Za oko 120 dionika projekta iz sedam kategorija (atrakcije, hoteli, ugostitelji, kampovi, lokalni proizvodi, privatni smještaj i turističke agencije) Klaster Lika Destination i tvrtka Feel IQM organiziraju online koordinacije s temama: Aktualne teme u vrijeme Covid-19, priprema objekta i doček gostiju u 2020. godini, državne mjere i pomoći u vrijeme Covid-19, marketing aktivnosti u 2020. godini, što poduzeti i kako komunicirati, kao i trendovi u turizmu – što nas čeka, kako se pripremiti?

Ovo jedini sastanci ovog tipa na području destinacije Lika na kojima su mogli dobiti informacije i savjete stručnjaka iz područja turizma. 

-Lika je prvi put online! Na koordinacijama su se razmijenila mišljenja struke i kolega iz turističkog sektora te su doneseni zajednički zaključci za bolje poslovanje u nadolazećem razdoblju. Lika destination koordinacije jedine su aktivnosti koje su konkretno usmjerene turističkim subjektima, rekao je Mislav Orešković, inače voditelj Guest house Orešković iz Plitvičkih jezera. Na ovo se nadovezao Marko Božičević, vlasnik Turističkog centra Marko iz Rakovice.

-IQM destination Lika je hvalevrijedan projekt umrežavanja turističkih subjekata u destinaciji Lika, a dobiti informacije i savjete stručnjaka u kriznim vremenima od iznimne su važnosti za turističke subjekte!

-Svjesni smo da je priprema poslovanja za nadolazeći period najbitnija, stoga zahvaljujemo IQM destination Lika timu na stručnim savjetima koje nam udjeljuju, ističe obitelj Tomaić iz Sirane Runolist.

S obzirom na to da projekt IQM Destination Lika ima za cilj poboljšati cjelokupnu kvalitetu destinacije povezivanjem subjekata u destinaciji kako bi gostima pružili najbolju uslugu, tim stručnjaka sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.

L.O.