Opća bolnica Gospić kao perjanica informatičkog softvera u Hrvatskoj

0

Na 121. Kongresu poslodavaca u zdravstvu održanog ovoga vikenda u Šibeniku okupilo se 400-tinjak ravnatelja bolnica, zdravstvenih djelatnika, predstavnika Ministarstva zdravstva i drugih uzvanika.

Prema prvim najavama nekolicine medija posebno zanimanje posvećeno je predavanju ravnateljice Opće bolnice Gospić dr. Sandre Čubelić. Ravnateljica dr. Čubelić u kratko nam je prezentirala osnovne smjernice  svojega izlaganje.

Oglas

-Radi se o izlaganju na  temu informatzacija poslovanja  bolničkih ljekarni i praćenja potrošnje lijekova i ostalog materijala po pojedinim bolničkim odjelima. Za veću učinkovitost i štednju u našoj bolnici osmislila sam novi softver pa tako u svakom trenutku možemo pratiti stanje potrošnje, kao i bolnički odjeli. Taj novi program posebno reagira na stanje potrošnje od 80% ukupnih odobrenih, odnosno planiranih troškova  i upozorava kako se određeni odjel približava kvoti od ukupne planirane potrošnje. Na ovaj način nestaju neplanirani troškovi, a tendencija cijele ove priče je u poštivanju limita potrošnje lijekova i sanitetskog materijala, rekla nam je dr. Sandra Čubelić.

Osim brojnih kolega i kolegica izlaganje dr. Čubelić i inovaciju iz Opće bolnice Gospić pozdravio je i ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić. Među nazočnima bio je i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, kao i brojni zdravstveni djelatnici iz Ličko-senjske županije.

M.S.