Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je u 2016. godini raspisalo Javni poziv za prijavu projekta usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2016. g. na koji se Općina Brinje prijavila u partnerstvu s Udrugom „Breza“ iz općine Krnjak u Karlovačkoj županiji. Zajednički projekt naziva „Partnerstvo za mlade“ je pozitivno ocijenjen te je Odlukom Ministarstva za provedbu odobreno ukupno 41.090,00 kuna.
Projekt se zasniva na održavanju informatičkih radionica te radionica za pisanje poslovnih planova i projektnih prijedloga.
Opći cilj projekta je doprinijeti podizanju kvalitete života mladih na područjima Općine Brinje i Općine Krnjak, a specifični cilj projekta je prijenos modernih znanja putem procesa edukacije kroz koji će se 5 fakultetski obrazovanih osoba mlađih od 30 godina iz Brinja i Krnjaka educirati za pisanje poslovnih planova i projektnih prijedloga za predstavnike OPG-a te organizacija civilnog društva.
Ciljna skupina projekta su: mladi do 30 godina, visokoobrazovani nezaposleni mladi, mladi poduzetnici, žene poduzetnice, pripadnici nacionalnih manjina te mladi poljoprivrednici.
Predviđen broj polaznika za informatičku radionicu je minimalno 10-15 osoba. Troškovi održavanja radionica za sve polaznike su besplatni jer se financiraju preko navedenog projekta.
Prvi ciklus informatičkih radionica održat će se ove subote 11.03.2017. u Osnovnoj školi Luke Perković u Brinju s početkom u 10 sati, a planirano trajanje radionice je do 13 sati.
Pozivaju se sve zainteresirane mlade osobe s područja Općine Brinje koje žele sudjelovati u edukaciji da se zbog ograničenog broja mjesta na informatičkoj radionici što prije prijave na e-mail: marija.sertic@brinje.hr ili na broj telefona: 053/701–261.
Prijave će se zaprimati do petka 10.03.2017. godine do 12:00 sati.

L.O./A.M.