Općina Brinje obilježila svoj dan!

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća je u četvrtak je u Vatrogasnom domu u Brinju započeo program proslave Dana Općine Brinje i blagdana Velike Gospe.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovao je veliki broj uzvanika iz cijele Hrvatske, između ostalog general Mladen Markač, Ličko-senjski župan Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Bakra Tomislav Klarić, državni tajnik Sanjin Rukavina , gradonačelnici grada Gospića, Ogulina i Senja, načelnici Općina Ivanec, Saborsko, Karlobag, Jakšić, te gospodarstvenici i predstavnici kulturnog, sportskog i društvenog života Općine Brinje.
Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Perković koji je pozdravio sve goste i vijećnike.

Nastavak ispod oglasa

Nazočnima se zatim obratio načelnik Zlatko Fumić koji je nakon pozdrava dobrodošlice najavio film kojim je obuhvaćao sve šta je u posljednje vrijeme odrađeno na području projekata i gospodarstva .

Prisutne je pozdravio Ličko-senjski župan Ernest Petry koji je od srca čestitao načelniku Općine, predsjedniku Općinskog vijeća, vijećnicima i svim zaposlenicima Općine na dosadašnjim odličnim rezultatima u realizaciji projekata na području općine, uz najavu da će Ličko-senjska županija u nadolazećim vremenima biti iskreni partner Općini Brinje na zajedničkim projektima usmjerenim unapređenju investicijskih aktivnosti na području općine. U ime gradova nazočnima se obratio gradonačelnik grada Bakra Tomislav Klarić a u ime Hrvatske zajednice Općina načelnik bratske Općine Jakšić, Ivica Kovačević.
Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Zlatko Fumić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Perković uručili su javna priznanja Općine Brinje i to; medalju Milanu Bolješiću, zbog vođenja Taekwondo kluba Brinje i ostvarivanja izvrsnih rezultata, plaketu Nikoli Blažaninu zbog angažmana pri vođenju crkvenog zbora Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brinju, plaketu ZK Stajnica zbog osobitog doprinosa u očuvanju običaja i tradicijskih vrrijednosti brinjskog kraja te obilježavanja 30 godina od osnutka, zahvalnicu Mili Krznariću
zbog donacije PVC stolarije za opremanje mrtvačnice u Letincu, zahvalnicu Ivici Murkoviću-Muri zbog dugogodišnjeg organiziranja Malonogometnog turnira u Stajnici povodom blagdana Marije Magdalene, zahvalnicu Mariji Vranić za osobiti doprinos u dugogodišnjem angažmanu i pružanju pomoći u radu Udruga na području Općine Brinje te građanima Općine Brinje.

Svečanu sjednicu svojim nastupom uveličao je mladi glazbenik iz Otočca Neven Vojić.
Osim tog na sjednici su dodijeljene nagrade za najljepše uređene okućnice i najbolje fotografije. Akcija Turističke zajednice Općine Brinje „Cvijet za ljepši okoliš“ se provodila od 11. lipnja do 12. srpnja s ciljem uljepšanja okoliša u Općini Brinje. 1. nagradu za najljepšu okućnicu dobila je Draženka Javor, 2. Davorka Javor, 3. Lidija Vranić. U sklopu foto natječaja „ U objektiv zaviri i trenutak uokviri“ 1. nagradu dobio je Marjan Prpić 2. Marijan Kušan, 3. Branko Nađ.

L.O./O.B.