Općina Brinje u Domu zdravlja

Nastavak ispod oglasa

Nakon što su djelatnici Općine Brinje preživjeli iznenadnu „katastrofu“, u kojoj je moglo doći i do većih posljedica, kada se u općinskoj zgradi u kojoj radi općinski pročelnik urušio strop, posjetili smo mjesto nemilog događaja i na licu mjesta uvjerili se u ono što se dogodilo, ali i u ono što se namjerava dalje činiti.

načelnik Zlatko Fumić
načelnik Zlatko Fumić

Općinski načelnik Zlatko Fumić još uvijek je pod dojmom događaja i kaže da je samo Božjom providnošću sve prošlo samo uz materijalnu štetu. Ništa konkretno po pitanju saniranja štete nismo poduzeli jer smo ograničeni kad je u pitanje pokretanje sanacije štete jer kao općina nemamo sredstava da bismo se upustili u obnovu. Iznašli smo privremeno rješenje na način da smo se preselili u prostor Doma zdravlja i očekujemo odgovor Županije i ravnatelja DZ Otočac dr. Miletića kako bi te prostorije mogli koristiti dugoročno. Za sada sam obavio razgovore i mislim da bi ovaj prostor, u koji je  moj prethodnik, načelnik Lokmer uložio oko milijun kuna, zadovoljavao naše potrebe. No, još treba rješiti neke imovinsko pravne poslove. Općina trenutačno nema sredstava kako bi išla u rekonstrukciju objekta općinske zgrade jer bi trebalo iznaći oko 1,5 milijuna kuna za obnovu. U stvari, riječ je o staroj zgradi od 400 kvadrata, i krovište je upitno, tako da bi samo u obnovu krovišta trebalo uložiti pola milijuna kuna, kaže načelnik Fumić.

Dodaje da zgradu svakako namjeravaju obnoviti jer ima svoju kako povijesnu, tako i urbanu vrijednost, te ako se uspije realizirati dogovor oko trajnog smještaja općinskih službi u sadašnju zgradu Doma zdravlja, obnovom „stare“ zgrade stvorili bi se preduvijeti za dobivanje novih prostora za neke druge namjene, kao npr. za turističke djelatnosti i za potrebe ostalih službi. Obavio sam i razgovore na Općinskom vijeću o mogućnostima daljnje sudbine te zgrade tako da treba pričekati te pronaći najrealnije i najpametnije rješenje, kazao je načelnik Zlatko Fumić.

Dražen Prša