U 2022. godini ne popušta radni zamah na području Općine Lovinac. Ovo se može zaključiti iz razgovora s načelnikom Ivanom Miletićem koji nam je kratko nabrojao samo neke segmente vezane uz projekte najavljene u 2022. godini.

-Stanovnici i naselja u našoj Općini su vrlo disperzirana pa je teško realizirati cjelovitu opskrbu pitkom vodom. U dogovoru s Hrvatskim vodama sljedeći projekt koji bi se realizirao vezan je proširenje vodovodne mreže u sjevernim dijelovima naše općine, dakle u područjima gdje ta civilizacijska blagodat nikada nije niti postojala. Iz razgovora s predstavnicima Hrvatskih voda vidljivo je njihovo zanimanje za rješavanje ove problematike koja bi stajala cca. 10 milijuna kuna.
Broj djece u našoj općini se povećava pa smo od resornog Ministarstva zatražili dozvolu za proširenje našeg Dječjeg vrtića, s time što bismo dodali odjel za jasličku dob. Osim toga, javnost je već upoznata sa zajedničkim nastojanjima Ličko-senjske županije i Općine Lovinac da bi se ovdje uskoro otvorila ljekarna Doma zdravlja Gospić.
Sa svim ovim projektima bismo uvelike povećali kvalitetu života naših građana, rekao nam je načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić.

Osim ovih projekata u pripremi su još neki, za što se očekuje izrada projektne dokumentacije ili izdavanje dozvola za njihovu realizaciju.

L. O.