Općina Plitvička Jezera objavila je Javni poziv: Iskaz interesa za sufinanciranje projektne dokumentacije za postavljanje solarnih elektrana

Poskupljenje energenata za brojne hrvatske građane postaje neodrživo, a iz HEP-a doznajemo da će stanje dodatno pogoršavati. Još nepovoljnija situacija zadesila je poduzetnike za koje tarife dodatno skaču, međutim, nije riječ o bezizlaznoj situaciji. Prelaskom na obnovljive izvore energije, tj. instalacijom solarne elektrane privatni korisnici i poduzeća mogu postati u potpunosti neovisni te ne samo uštedjeti već dobiti u potpunosti besplatnu i čistu električnu energiju, ovoga puta uz financijsku pomoć Općine Plitvička Jezera.

Općina Plitvička Jezera pronicljivo je uočila potencijal koji ima sunce, a koji se kod nas gotovo uopće ne iskorištava te je putem Javnog poziva objavila da će sufinancirati izradu projektne dokumentacije za postavljanje solarne elektrane za vlastitu potrošnju u kućanstvima na području Općine. Tržišna vrijednost izrade glavnog projekta kreće se između tri i pet tisuća kuna, a Općina će u troškovima izrade sudjelovati s 50 posto cijene tj. maksimalno 1500 kuna. Nakon što elektrana bude puštena u pogon, vlasnik će dobiti dodatno rasterećenje od preostalih 50 posto cijene tj. maksimalno 1500 kn. Smanjenjem troška realizacije projekta smanjuje se i razdoblje povrata početnog ulaganja, koje se ionako stalno smanjuje rastom cijena struje.

http://plitvicka-jezera.hr/javni-poziv-iskaz-interesa-za-sufinanciranje-projektne-dokumentacije-za-postavljanje-solarnih-elektrana/

Usporedimo li račune za struju koje poslovni korisnici trenutno moraju plaćati s onima koje su plaćali u ovo vrijeme lani, vidimo da su se za istu potrošnju utrostručili. Za mnoge je to prevelik izdatak i zato je pravo vrijeme da stvari uzmu u svoje ruke. Električna energija za privatne korisnike nanovo će poskupjeti od 1. travnja, doznajemo iz cjenika Hrvatske elektroprivrede za nadolazeće razdoblje. To će se odraziti na gotovo milijun i pol kućanstva koja koriste njihove usluge. Nije riječ o prvom valu povećanja cijena pa bi računi u odnosu na isti period prije godinu dana mogli biti i značajno viši.

Ovakve vijesti koje su postale naša svakodnevica mogu isto tako postati nevažne za sve one koji odluče preuzeti inicijativu i osigurati sebi i svojoj obitelji, poljoprivrednom gospodarstvu, tvornici ili hotelu, solarnu električnu energiju koju proizvode besplatno za vlastite potrebe.

Tvrtka Forte Solar d.o.o. surađuje samo s najboljim proizvođačima solarnih panela premium klase koji imaju tvorničko jamstvo 12 odnosno 25 godina ovisno o vrsti panela kao i 25 godina garancije na efikasnost, a isplata cijelog projekta je moguća ovisno o veličini elektrane već kroz nekoliko godina.

Svima zainteresiranima Forte Solar nudi projekte solarnih elektrana po principu „ključ u ruke“ što uključuje besplatno savjetovanje nakon kojeg njihov tim stručnjaka detektira sve klijentove potrebe i izračunava koliko će klijent profitirati instalacijom solarne elektrane, izradu projektne dokumentacije, vođenje kroz cjelokupni proces te montažu i puštanje u pogon.

Potencijal sunčevog zračenja u Republici Hrvatskoj

 

Posebni benefiti za privatne iznajmljivače:

  • Booking.com je od nedavno uveo među filtere – ODRŽIVI OBJEKT – objekt s vlastitom proizvodnjom energije, vlastita elektrana vas i tu stavlja ispred drugih te s istom privlačite ekološki osvještene kupce koji su spremni platiti više svoj smještaj ukoliko njihov boravak nije ostavio ugljični otisak
  • Platforme Airbnb, kao i Booking.com uveli su među filtere i punjače za električne automobile koje tvrtka Forte Solar nudi svojim klijentima
Za sve dodatne informacije možete se javiti na mail info@fortesolar.hr ili broj telefona 01 211 7000.

L.O./PR