Općina Plitvička Jezera: Odlični turistički pokazatelji

KORENICA – Za razliku od općina i gradova LSŽ koji se nalaze uz more i bilježe lošu turističku posjećenost , općina Plitvička jezera u prvih šest mjeseci ostvarila je veći broj dolazaka i noćenja nego lani u istom razdoblju.

Prema službenim podacima TZ Općine Plitvička Jezera promjena u hotelskim kapacitetima nije bilo, tj. hoteli raspolažu sa 1100 postelja, autokamp Borje sa 140 kamp jedinica, a ugostiteljski objekti sa 120 postelja, Učenički dom sa 56 postelja, a povećanje kapaciteta jedino je nastalo u privatnim smještajnim jedinicama. Ukupan broj domaćinstava na području Općine koja se bave pružanjem usluga u domaćinstvu prema zadnjim podacima Službe za gospodarstvo iznosi 231, sa raspoloživih 124 apartmana, 688 soba i ukupno 1585 postelja. U odnosu na isti period prošle godine, privatni kapaciteti povećani su za 8,3%.

Nastavak ispod oglasa

Hoteli Nacionalnog parka Plitvice, Jezero i Bellevue za prvih šest mjeseci ove godine ostvarili su 4 % više dolazaka i 2 % više noćenja u odnosu na isti period prošle godine.

Hotel Macola ostvario je ove godine 3 % manje dolazaka i 7 % manje noćenja, dok Autokamp Borje ove godine bilježi porast dolazaka od 15% i noćenja od 16 %.

Važno je napomenuti kako udio stranih gostiju u ostvarenim noćenjima se kreće od 90-99 %, dok je porast dolazaka i  noćenja ostvaren je u privatnom smještaju. Dolasci turista veći su za 58 %, a ostvarena noćenja za 61 %. Prosječna duljina boravka gostiju u autokampu Borje iznosi 2 dana, u privatnom smještaju 1,6 dana, a u hotelima svega 1,2 dana.

 

L.O.