Općina Vrhovine puna „nelegalnih“ tabli sa znakom “Lika Quality”?

Čitatelj portala

Dva naša čitatelja upoznala su jučer medije i grupu Lika Destination s oznakama “Lika Quality” postavljenima na štandove i table uz cestu u Općini Vrhovine. Predložili su da takve oznake budu postavljene i u druge ličke općine. Nedugo nakon toga stigao je službeni odgovor klastera Lika Destination u kojem se ograđuju od postavljanja ovih oznaka u općini Vrhovine.

-Jučer smo primili saznanja o postavljenim tablama. Oznaka Lika Quality na spomenutim tablama postavljena je mimo službene procedure i bez dozvole za korištenje žiga, što je u suprotnosti sa Zakonom o žigu. U skladu s tim, naložit će se žurno uklanjanje spomenutih oznaka s postavljenih tabli jer ce u suprotnom doći do sankcioniranja. Regionalni sustav kvalitete Lika Quality stvara se sustavno i ima jasna pravila koja se moraju poštivati, priopćeno je iz klastera.

Nastavak ispod oglasa

U odgovoru drugom čitatelju Lika Destination navodi da je znak Lika Quality registriran je kao jamstveni žig pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo pri čemu je nositelj prava na žig Lokalna akcijska grupa Lika, dok je operativno provođenje projekta Lika Quality povjereno Klasteru Lika Destination koji ujedno brine o zakonitoj primjeni znaka.
-Vezano uz Vaše navode da se znak Lika Quality koristi na tablama i štandovima uz cestu, odgovorno tvrdimo da nemamo saznanja o navedenom te da se u navedenom slučaju isti koristi protivno postojećim pravilnicima i pozitivnim zakonskim propisima.
Slijedom navedenog, obvezujemo se bez odlaganja poduzeti zakonske mjere kako bismo spriječili daljnje neovlašteno korištenje znaka Lika Quality, priopćeno je.

L.O.