Općini Brinje 200.000 kn od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

?

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je u srijedu 25. svibnja 2016. Godine organiziralo svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju sa 170 korisnika jedinica lokalne i regionalne samouprave po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu.
U Zagrebu je, potpisivanju ugovora s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislavom Tolušićem, ispred Općine Brinje nazočio načelnik Zlatko Fumić. Općini Brinje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u 2016. godini odobrilo 200.000,00 kn za sufinanciranje projekta pod nazivom „Modernizacija postojećih nerazvrstanih putova u Općini Brinje“ kojim će se znatno poboljšati postojeće stanje nerazvrstanih cesta na području Općine Brinje.
Inače, Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz ovaj program svake se godine sufinancira razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini. Sredstva se dodjeljuju lokalnim zajednicama čiji indeks razvijenosti ne prelazi 100% prosjeka razvijenosti Republike Hrvatske, a projekti su ocijenjeni da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnoj gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja i stvoriti preduvjete za jačanje socijalne kohezije i održivi društveni razvoj.
D.P./OB