Općini Karlobag 3,4 milijuna kuna za uređenje poučnih staza i vidikovaca

Ilustracija

Općina Karlobag nastavlja s nizanjem stalnih uspjeha u revitalizaciji općeg stanja na svojem području. Zadnja vijest odnosi se na prihvaćanje pet projekata od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ukupnoj vrijednosti od 3,4 milijuna kuna.

Treba naglasiti kako će se ovi projekti realizirati kroz mjeru 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“, a nositelj projekta je komunalno društvo „Vegium“ iz Karlobaga. Cijela ova priča imat će i dašak nostalgije i štovanja povijesti jer će se uređivati staze prema starim selima Šugarje i Pejakuša, dio staze do Radlovca, dio staze Terezijane od Karlobaga do Vidovca, kao i vidikovac iznad Karlobaga.
Bit će to u turističkom smislu i u ponudi Karlobaga novi uzlet sa sadržajima koji će svakako obogatiti ionako sve bolju i širu ponudu ove općine. Na području Općine Karlobag trenutno se provode dva projekta koja se odnose na uređenje dijela poučne staze Terzijane od Karlobaga do Vidovca, kao i staza prema Svetom Vidu.

Nastavak ispod oglasa

Svi spomenuti sadržaji će se opremiti pripadajućom infrastrukturom poput klupa, stolova i info-ploča. Bit će ovo još jedan način uživanja u vizurama Karlobaga, morskoj pučini i mnogim neodoljivim segmentima ovog dijela jadranske obale.

L. O.