Općini Perušić 400 tisuća kuna potpore za nove projekte

U prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije organiziralo je svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2018. godinu i Programu podrške regionalnom razvoju. Ukupna vrijednost potpisanih Ugovora je 80 milijuna kuna.

Tom prigodom Općina Perušić je popisala Ugovor s Ministarstvom o sufinanciranju radova za projekt „Modernizacija i sanacija nerazvrstanih cesta PE 20 u Općini Perušić“ (Dionica F i Dionica E). Procijenjena vrijednost radova je 535 tisuća kuna s PDV-om, pri čemu će Ministastvo Regionalnog razvoja i EU fondova sufinancirati radove sa 400 tisuća kuna. Ostatak iznosa sufinancirat će Općina Perušić. Realizacija samog projekta očekuje se tijekom ovoga ljeta.

Ovo je još jedan u nizu projekata koje Općina Perušić pripremila i aplicirala te se uskoro očekuju nove Odluke o dodijeli sredstava i realizacija novih projekata koji će označiti kvalitetniju infrastrukturu i gospodsarski uzlet ove općine.

M. K./M. S.