Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću objavilo je kako je, pred Općinskim sudom u Gospiću, podiglo optužnicu protiv 35-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ovjeravanja neistinitog sadržaja. Njega se tereti da je izdao e-propusnice svojim radnicima koji su imali mjeru samoizolacije, javlja Večernji list.

Naime, muškarca se tereti da je 14. travnja 2020. na području grada Gospića, putem sustava e-propusnice, zatražio izdavanje propusnica za tri zaposlenika obrta za graditeljstvo čiji je vlasnik, a znajući da im je istog dana na Međunarodnom graničnom cestovnom prijelazu Ličko Petrovo Selo prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku određena posebna mjera samoizolacije u trajanju od 14. do 28. travnja 2020.

E-propusnice je uspio tražiti zahvaljujući činjenici da navedene mjere nisu bile evidentirane u sustav te je, protivno članku II i članku III Odluke o zabrani mjesta prebivališta i stalnog boravka koja je bila snazi od 23. ožujka 2020., 15. travnja u 04:50 propusnice preuzeo u elektronskom obliku, te ih proslijedio svojim zaposlenicima.

L.O.