Foto: Ilustracija srpanj/TV Loki

U subotu, 29. svibnja 2021. godine su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavil

38-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila BMW zagrebačke registracijske oznake i 50-godišnjeg njemačkog državljanina, vozača osobnog automobila Mercedes njemačke nacionalne oznake, kojima je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 246 km/h.

Na A-1 je divljao  i 45-godišnji državljanin Slovačke koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes slovačke nacionalne oznake brzinom od 237 km/h. Tek je nešto sporiji  bio 46-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim automobilom BMW austrijske nacionalne oznake brzinom od 212 km/h. 

Oni su kažnjeni novčanom kaznom, te isu im izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od jednog  mjeseca.
 
U nedjelju su policijski službenici također na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Zira i Gospića, zaustavili 52-godišnjeg državljana Crne Gore koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od 225 km/h. Kažnjen je novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u trajanju od jednog mjeseca

PULS/L. O.