Nedavno smo objavili foto-vijest o oštećenju latiničnog dijela table Donji Lapac. Krivac zaslužan za ovaj „podvig“ još nije pronađen. Ali je zato razriješen jedan drugi lapački slučaj. Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom s područja Donjeg Lapca, zbog osnovane  sumnje da je počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske. Čini se da u Donjem Lapcu i okolici dio mladića koji su  u zadnjem ratu imali nekoliko godina nemaju previše kućnog odgoja, niti spoznaja o Domovinskom ratu. Spomenuti slučaj dogodio se  6. lipnja u noćnim satima u prostoriji jedne udruge s područja Donjeg Lapca kada je ovaj „stručnjak za heradliku“ oštetio grb Republike Hrvatske.

U periodu od 3. do 8. lipnja 2015. godine, u Zalužnici, općina Vrhovine, nepoznati počinitelj oštetio je rasvjetna tijela  jednog vjerskog objekta, točnije pravoslavne crkve.

Policija javlja kako se  dogodilo i nešto dobroga. Jučer je u Gospiću jedan građanina  dragovoljno predao vojnu pušku M-48 i 137 komada pripadajućeg streljiva, koje su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

L.O.