Foto: GsPress

Vikend koji je iza nas bio je po uobičajenim aktivnostima policije poprilično miran. Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, devet prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

U petak je u Nacionalnom parku Plitvička Jezera nepoznati lopov  ukrao novčanik s novcem u vlasništvu 66-godišnje kanadske državljanke.

Dogodila  se jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom. Bilo je to u subotu u 19.50 sati na državnoj cesti broj 50, u Bilaju, Grad Gospić, kada je 35-godišnjakinja iz Novog Marofa, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Gospića u smjeru Gračaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom i sletjea van kolnika. Vozačica je uslijed zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Otočca, te svađom i vikom na području Gospića. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.       

P.U./L. O.