Prema informacija radio Bihaća sinoć oko 22 sata i 30 minuta došlo je do još jednog incidenta u prihvatnom kampu za migrante na Vučjaku kod Bihaća. Taj „prihvatni kamp“ je livada na kojoj  se pod improviziranim šatorima smjestilo više stotina migranata. Bez propisnog sanitarnog čvora ili bilo kakvih civilizacijskih normi taj „kamp“ je ilustracija lažne skrbi za migrante preko granice. Radio Bihać dalje javlja:

– Došlo je do fizičkog obračuna grupa migranata iz Sirije i Pakistana. Upotrijebljeno je i hladno oružje te je nažalost devetnaestogodišnjak iz Pakistana na smrt izboden noževima.  Također, dva lica iz Pakistana starosti 19 i 20 godina zadobila su lakše, odnosno jedan teže tjelesne povrede noževima. Pružena im je liječnička pomoć u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’, citirao je Radio Bihać glasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP-a USK) Alu Šiljdedića.

Unatoč pokušajima domaćih tzv. liberalnih medija da migrante redovno prikazuju kao nevine žrtve i civilizirane ljude, čini se da je istina ipak pomalo drukčija. Svi odrasli muškarci, pa čak i tinejdžeri, imaju mobitele, novac i-noževe. Upravo su noževi među migrantima najtraženiji artikal koje nabavljaju u trgovinama Bihaća i okolice. Krvave tučnjave događale su se i među migrantima koji su se dočepali hrvatskog teritorija.

Od kada su nastupili hladniji dani povećala se i nervoza u tzv. migrantskim kampovima. Grupice migranata svake večeri kreću preko granice BiH sa Hrvatskom. Policija ih pri tome uhićuje, uzme podatke i vraća natrag. Ostaje nam nejasno na koji se način vrši identifikacija uhićenih migranata kada niti jedan od njih sa sobom nema nikakve dokumente?

Radio Bihać/L. O.