GOSPIĆ- Imenovanju Petra Radoševića v.d. ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije započelo je kao još jedna u nizu spekulacija od strane medija željnih senzacija pod svaku cijenu. Prije nego li je dosadašnji ravnatelj dr. Dražen Jurković napustio tu dužnost, već je ulica znala tko će zauzeti njegovo mjesto. Na koncu se svelo na onu staru „da je babi milo ono što se snilo“ pa kandidati senzacionalista nisu polučili zacrtanu funkciju. Petar Radošević u razgovoru ističe kako je cijela priča oko njegova imenovanja tekla u redovnoj proceduri, bez stresova i intrigantnih momenata.
-S danom 1. veljače imenovan sam v.d. ravnateljem ZZJ Ličko-senjske županije. Tu ću dužnost obnašati u prijelaznom razdoblju dok Upravno vijeće ne odredi ravnatelja na mandatno razdoblje. S obzirom da dolazim iz zdravstvenog sustava gdje radim već dulje vrijeme, mišljenje osnivača i zaposlenika je bilo da ću moći pomoći i kvalitetno odraditi posao u ovom prijelaznom razdoblju jer vodim pravnu službu Opće bolnice Gospić. Ovoj ustanovi želim sve najbolje pa sam se u tom smislu i prihvatio zadaće v.d. ravnatelja.
-Namjeravate li se vratiti na svoje radno mjesto u bolnici, ili bi se mogle dogoditi neke promjene?
– Sada radim podijeljeno radno vrijeme jer samo pola vremena u bolnici, a pola ovdje u Zavodu. U ovom prijelaznom razdoblju nastojim posao što bolje odraditi i zato sam se ovoga i prihvatio, ističe Petar Radošević koji odbija spekulacije u smislu ostanka na mjestu vršitelja dužnosti kojega se prihvatio. Kaže rano je govoriti, a upravna tijela i zaposlenici županijskog Zavoda za javno zdravstvo najbolje će ocijeniti njegov rad i odabrati najbolje rješenje za ovu vrlo važnu ustanovu.
Tako je Petar Radošević u ovaj posao ušao kroz redovnu proceduru, nikoga nije „izgurao“ na cestu. Cijela uvertira oko njegova imenovanja bila je optočena nizom promašenih kadrovskih bravura, toliko karakterističnim nekim lokalnim političko- medijskim krugovima od čijih smo tortura svi već pomalo umorni.
M. S.