Policijski službenici Policijske postaje Otočac jučer  u Križpolju zaustavili 52-godišnjaka iz Jezerana koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije upravljao osobnim automobilom. Pri tome je bio pijan sa 2,69 g/kg alkohola u krvi.

On je uhićen i biti će uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud i rotiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela davanja lažnog iskaza i pokušaja prijevare. Njega se sumnjiči da je 18. listopada 2021. godine s ciljem dovođenja u zabludu policijskih službenika i osiguravajuće kuće koja bi podmirila troškove popravka automobila, lažno prijavio da je u selu Krbavici osobnim automobilom gospićke registracijske oznake naletio na psa.

Očevidom je utvrđena sumnja u (ne)istinitost dojave te je zaključeno da je skrivio prometnu nesreću 15. listopada 2021. godine na području Jastrebarskog i napustio mjesto događaja neprijavljujući udes.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su postupajući po dojavi utvrdili da je 37-godišnjak iz Gospića ovih dana upravljao motociklom gospićke registracijske oznake vozeći se planinskim vrhom Sadikovac, što je zaštićeno područje u sklopu ustanove Parka prirode Velebit.

S obzirom da je sukladno odredbama Zakona o zaštiti prirode u zaštićenim područjima zabranjeno voziti i parkirati vozila i bicikle izvan površina namijenjenih za vožnju ili parkiranje, te je za prometovanje po putevima Parka prirode sukladno Pravilniku o unutarnjem redu Parka prirode Velebit potrebno ishoditi pisano ili usmeno dopuštenje Parka, što on nije učinio. Zato će nadležnom Ministarstvu biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

L. O.