Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom zadnjeg vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo i devet prometnih nesreća.

U razdoblju od 22. siječnja do 2. veljače 2019. godine u Klenovcu, Općina Perušić, nepoznati počinitelj provalio je nenastanjene obiteljske kuće u vlasništvu 54-godišnjaka iz Gospića, iz kojih je otuđio motornu pilu.

Dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja. U njima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

U subotu u 17 sati u Senju dogodila se prometna nesreća kada je 59-godišnjak iz Senja upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, pod utjecajem alkohola 1,45 g/kg, i uslijed nekretanja automobilom sredinom obilježene prometne trake, skrenuo udesno i udario u stup javne rasvjete. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 51 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Korenici (1.78 g/kg) kod 45-godišnje hrvatske državljanke.

Ono što ne piše u izvješću policije niti možete doznati službenim kanalima jest pronevjera u Gospiću o kojoj se govori već nekoliko dana. Navodno je jedna ugledna gospođa baratajući tuđim novcem usojela ukrasti oko milijun kuna. S obzirom da je u Hrvatskoj praksa da se za krađu mobitela ide u zatvor, a za krađe većih suma provode dugotrajne sudske trakavice, vjeriojatno će tako biti i u ovome slučaju.

PULS/L. O.