GOSPIĆ- „Highlander“ pub sinoć je nastavio svoj odavno započeti niz u kojemu nema mjesta sumnji kako je riječ o zamalo kultnom mjestu za glazbene užance. Dubrovačko-hvarski glazbeni sastav „Silente“ jedan je od modernih hrvatskih izvođača koji razbijaju tišinu duha stvorenih od prikrivenih narodnjaka koji, nažalost, još uvijek dominiraju domaćom glazbenom scenom. Ovaj pohod na burom okovani Gospić bio je na visini očekivane odlične svirke, podosta boljeg zvuka nego na njihovom prošlom nastupu u pubu, zahvalne publike i ukupno gledano odlične atmosfere. „Talking Head“ benda je Sanin, uvijek spreman za nekonvencionalne i one drukčije razgovore. Sadašnji rad grupe smatra kontinuitetom.
– Ovo što radimo je „jedna pjesma“ u kojoj svi uživamo. Dok god budemo radili s voljom i ljubavlju kao sada, do tada će se ova priča dobro razvijati. Na oba albuma prožima nas taj isti pozitivni duh, atmosfera i raspoloženje koje ne prestaje. To je super jer kada sve to prestane, onda niti postojanje takvih bendova više nema smisla. Kad bend jednom stane, onda je gotovo. Teško se nakon dulje stanke može vratiti taj stvaralački i općenito pozitivni naboj.

-Postoje li kakve poteškoće u vašem radu?

-U početku smo se svi pomalo ljutili na putovanja. Mi smo bend s juga i do svake gaže nam valja daleko putovati. Zato smo uvijek radili nekakve mini-turneje s nekoliko nastupa. Evo, sutra smo u Pazinu. Sada smo se i na to navikli i kombi nam više ne pada teško kao na početku. Kada u kombiju provedete 6-7 sati pa nakon toga trebate svirati, vjerujete mi da to nije tako jednostavno. Ali, kako sam već rekao, mi volimo svirati, volimo to što radimo i kada se popnemo na pozornicu, zaboravljamo na sve i glazba postaje najvažnija stvar na svijetu. Za božićne blagdane smo svirali 5 dana za redom. Ni to nije problem. Imamo volje i energije. Kombi nam je postao gotovo drugi dom, ali sve se to ipak lako prebrodi, kazao nam je Sanin uoči nastupa. Fanovi benda i sinoć su, osim iz Gospića, stigli i iz Otočca, Perušića i Gračaca kako bi dali podršku grupi koja je prepoznatljivim i ponešto drukčijim glazbenim izričajem osvježila hrvatsku scenu.

H.J.