Ilustracija
Ono o čemu smo u više navrata pisali vezano uz migrantsku krizu na istočnim granicama prema BiH, sada je postala svakodnevica. Policijski službenici Policijske postaje Korenica u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. On je u utorak, 3. srpnja upravljao osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake, te je u mjestu Gornji Vaganac zaustavljen od policijskih službenika koji su u vozilu zatekli četiri državljana Turske, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu. Švercer ljudima  je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Koprivničkog Brega zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Na naplatnoj postaji autoceste A-1 u Otočcu,  policija je zaustavila teretno vozilo koprivničke registracijske oznake u kojem se kao putnik nalazio 45-godišnjak koji je policijskim službenicima dragovoljno izručio 20 kilograma rezanog duhana.

Jučer oko 10.30 sati u Otočcu nepoznati muškarac prevario je 60-godišnjeg belgijskog državljanina prilikom mijenjanja novca, na način da mu je nepoznati muškarac prišao i ponudio razmjenu novca, na što je 60-godišnjak pristao te mu dao 200 eura, a za što je dobio 250 kuna i 4000 bugarskih leva koji više nisu opticajna valuta.

PULS/L. O.