Opet „zlatni“ Rux, u hrvatskoj reprezentaciji sami šampioni!

U Ljubljani je ove subote održano prvo profesionalno natjecanje u powerliftingu na ovim prostorima. Powerlifting federacija WRPF okuplja najjače ljude na svijetu i profesionalnog je karaktera. Natjecanje pod nazivom ‘Međunarodno WRPF prvenstvo Slovenije’ okupilo je više od  50 natjecatelja iz cijele regije, a sudeći po imenima učesnika i podignutim težinama ovo natjecanje je jedno od najjačih natjecanja održanih u posljednje vrijeme na ovim prostorima.

Reprezentaciju Hrvatske činili su Marijo Rukavina, PLK Rux Gospić te Gabriel Tkalčić i Siniša Knežević iz PLK Gmax Gradec.

Nastavak ispod oglasa

Gabriel Tkalčić u troboju je podigao 605kg te time postao najjači junior natjecanja, Siniša Knežević osvojio je zlatnu medalju u troboju u svojoj kategoriji.

Gospićanin Marijo Rukavina podigao je u bench pressu 215kg. Taj rezultat najveći je potisak s klupe na natjecanju te je Rux uz zlatnu medalju u kategoriji do 100kg postao i najjači bencher natjecanja.

Treba svakako napomenuti da je ovo već šesti Ruxov nastup od prosinca prošle godine za redom, što inače nije nikome uspjelo kod u Hrvatskoj do sada. Svaki nastup donosio je vrhunske rekorde rezultate pa tako i ovaj put, novi balkanski rekord.

S.K.