OPG-i u Lovincu u stalnom su napretku!

U očekivanju ekspanzije turizma na području Općine Lovinac svi su se OPG-i prihvatili posla. Najavljeno pokretanje naselja za elitni turizam „T-nest“ na lokalitetu Rasoja ovdje je shvaćen vrlo ozbiljno, kao modus ukupnog napretka i razvoja ovog dijela Like. Potvrdio nam je to i  načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić.

Ivan Miletić

-Na našem području trenutno živi oko tisuću ljudi. Gotovo je svako domaćinstvo OPG, posvuda se radi pa se možemo pohvaliti da smo općina koja gotovo niti nema nezaposlenih. Porastao je i broj uzgajivača stoke pa trenutno imamo oko       5 000 ovaca i više od 400 goveda. OPG-i se sve više okreću uzgoju goveda po sustavu „krava-tele“ pa  njih 20-ak uzgajaju pasmine krava buša i angus. Također je zamjetna povećana sadnja svih vrsta i sorti voća koje odlično uspjevaju u Lici. Na ovaj su način angažirani i mnogi mladi ljudi koji su uz poljoprivredu odlučili ostati živjeti na svojoj djedovini, kaže načelnik Miletić.

Nastavak ispod oglasa

Potvrdu njegovih riječi zatekli smo posvuda. Uz jezero Sveti Rok nalazimo krdo buša, dok su u okolici pokošene i balirane gotovo sve livade. Izvrsni lički krumpir ne treba posebno isticati. Zato nije slučajno što jedino Lovinac ima godišnju manifestaciju Dan ličkog krumpira gdje se posjetiteljima prezentira mnoštvo autohtonih proizvoda s područja cijele Like.

M.S.