OPREZ U PROMETU Čeka nas novi snijeg!

S približavanjem nove ciklone noćas, ali i u prvome dijelu ponedjeljka, bit će kiše na moru te snijega u unutrašnjosti. Pritom je malo snijega moguće i uz obalu sjevernog Jadrana. Spomenuta ciklona sutra će, dakle, djelovati na vrijeme u našim predjelima pri čemu će i dalje u južne krajeve pritjecati razmjerno topao zrak s juga, a iznad sjevernih će se zadržavati zamjetno hladniji zrak, javlja HRT.

Stoga će u istočnoj Hrvatskoj temperatura zraka biti uglavnom između -3 i 2 stupnja. Povremeno će, i to uglavnom u prvome dijelu dana, biti snijega, a mjestimice je moguća oborina na granici snijega i kiše. Puhat će sjeveroistočni vjetar, većinom slab i umjeren, na koji treba računati i u središnjim predjelima. I ondje će prevladavati oblačno uz malo snijega ili susnježice, uglavnom u noći i prijepodne. Jutarnja temperatura od -5 do -1, a danju između -1 i 1 stupanj.

Nastavak ispod oglasa

U Lici i Gorskome kotaru padat će snijeg, a malo je snijega tijekom noći i jutra moguće i u unutrašnjosti Istre te mjestimice i na moru gdje će inače biti povremene kiše.

Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena bura, većinom podno Velebita ponegdje jaka i olujna. Temperatura zraka na moru niža nego danas – najviša dnevna bit će od 5 do 8. U gorju pak između -5 i 0 stupnjeva.

U Dalmaciji još neće osjetnije zahladnjeti pa će sredinom dana i poslijepodne temperatura biti između 10 i 15 stupnjeva. Uz promjenljivu naoblaku treba računati na kišu, mjestimice i grmljavinu. A puhat će u sjevernoj Dalmaciji bura i istočnjak, drugdje jugo, na otvorenome jugozapadnjak koji će okrenuti na sjeverozapadnjak prema kraju dana. Promjenljivo će s kišom biti i na krajnjem jugu gdje će puhati jugo i jugozapadni vjetar pri čemu će more biti malo i umjereno valovito, prema otvorenome moguće i valovito. I tu će se zadržati slično toplo kao u dane vikenda.

Idućih dana će na kopnu još mjestimice biti snijega, posebice u srijedu, kada je on izgledan i u unutrašnjosti Dalmacije. Od četvrtka većinom suho uz dosta sunca. Sjeveroistočni vjetar bit će slab i umjeren, osim u srijedu kada će prolazno pojačati. Temperatura u noći i ujutro uglavnom negativna, najniža vjerojatno u četvrtak, a najviše dnevne vrijednosti predviđaju se između 0 i 5 stupnjeva.

Na Jadranu će povremenih oborina još biti uglavnom na srednjem i južnom dijelu gdje će u srijedu zahladnjeti te mjestimice može biti padanja susnježice pa i snijega. Bura će se u srijedu, kada će biti najjača, proširiti na cijeli Jadran, od četvrtka će slabjeti.

HRT/DHMZ/L.O.