Hrvatski autoklub izvijestio je jutros da je zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena dionica autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Obilazak za osobna vozila na toj relaciji je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, dok ostale skupine vozila prometuju obilazno preko Gračaca i Knina te dalje preko Kistanja i Benkovca prema Zadru ili od Knina prema Splitu-DC1 i DC59), i obrnuto, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrane prometa i na Jadranskoj magistrali

Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala između Senja i Karlobaga DC8, DC27 Gračac-Zaton Obrovački i Paški most.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja DC8 te autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Prekinut je promet na državnoj cesti DC38 između Požege i Pakraca u mjestu Orljavac, zbog vode na kolniku.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak.

U prekidu su za riječko okružje: katamaranske linije Novalja – Rab – Rijeka, linija Rijeka-Mali Lošinj, zatim trajektne linija Prizna – Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar – Valbiska te brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak. Za splitsko okružje u prekidu katamaranske linije Ubli- Vela Luka- Hvar- Split, Korčula- Hvar- Split, Jelsa- Bol- Split, Vis – Milna – Split te trajektne linije Rogač- Split i Sumartin- Makarska. Za zadarsko okružje u prekidu je brodska linija Zadar-Preko.

L.O./HAK