Podignuta optužnica za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva pištoljem u senjskom diskoklubu

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 56-godišnjega Ivana Tomljanovića zbog ubojstva i dva pokušaja ubojstva pištoljem u rujnu prošle godine u Senju, izvijestilo je to odvjetništvo ne navodeći ime optuženoga.

Tomljanovića se tereti da se 16. rujna 2017. u diskoklubu u Senju, nakon što je zbog sukoba s redarom bio prisiljen otići, rano ujutro prije zatvaranja vratio naoružan pištoljem i revolverom te ubio 38-godišnjeg redara tako što je u njega ispalio nekoliko hitaca.

Nastavak ispod oglasa

Optužen je da je nakon toga po lokalu tražio osobe s kojima se sukobio te da je ispalio više hitaca u 26-godišnjaka, a zatim ispred kluba, i u 27-godišnjaka. Obojica su teško ranjena.

Ubijen je Tomislav Lopac, a kako su nakon pucnjave izjavili posjetitelji lokala, sukob je izbio nakon što je Lopac od Tomljanovića tražio da napusti lokal jer se neprimjereno ponašao prema dvjema djevojkama.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je da se Tomljanoviću produlji boravak u istražnom zatvoru, u kojem je od uhićenja, odmah nakon što počinio zločin.

H/L.O.