Optužnica trojcu iz Otočca zbog prisile prema službenoj osobi

0
Ilustracija/ Nije fotografija s mjesta događaja

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice muškaraca iz Otočca, starih 52, 20 i 48 godina “zbog prisile prema službenoj osobi” te protiv 48-godišnjaka i “zbog prijetnji”, a neslužbeno se doznaje da su dvojica okrivljenika bivši policajci.

Prema medijskim napisima i javno dostupnim snimkama s mjesta događaja, s policijskim su se službenicima potukli bivši policajci Miroslav Boban i Zlatko Cvitković te Bobanov sin Ivan. Obojica starijih okrivljenika bili su članovi HDZ-a, ali su ubrzo nakon incidenta izbačeni iz stranke.

Oglas

U optužnici piše da karlovačko Općinsko državno odvjetništvo, nakon provedene istrage, okrivljenike tereti da su 11. srpnja 2021. oko 1:35 u Otočcu postupali zajedno i po dogovoru, pri čemu je 52-godišnji okrivljenik, da bi spriječio “postupanje policije prema njemu” udario policajca “rukom po licu”.

Okrivljenog 20-godišnjaka se tereti da je istog policajca, kako bi spriječio privođenje 52-godišnjaka, “udario rukama u prsa” te da su ga “obojica okrivljenika ponovo udarili”.

Jedan je policajcu i prijetio

Okrivljenika (52) se tereti da je potom tijelom gurao drugog policijskog službenika kako bi spriječio privođenje okrivljenog 20-godišnjaka, dok je drugom policijskom službeniku upućivao prijetnje te ga udario.

Trećeg se okrivljenog (48) tereti da je s ciljem sprječavanja privođenja okrivljenog 20-godišnjaka policijskom službeniku prijetio.

Dvojica su policajaca “zadobila lake tjelesne ozljede”, a nakon toga je došla druga ophodnja i okrivljenici su bili svladani, piše u obrazloženju optužnice kojom je predloženo produljenje ranije naloženih mjera opreza, obveze okrivljenika da se redovito javljaju u policiju.

L.O./Hina