FaH

Milorad Pupovac se žali gdje on to živi. I zarađuje ukupno oko 50 tisuća „ustaških“ kuna mjesečno, a već godinama sudjeluje u vlasti te  „države koja sve više podsjeća na NDH“! Spominje napade iz mrženje, ove godine ih je bilo već 27. Istodobno europske države na godinu bilježe od 250 do  2 500 napada i ubojstava iz mržnje. Najviše ih je u Njemačkoj i Nizozemskoj. To nitko ne spominje.

U Srbiji očito nemaju pametnijeg posla nego se bave s tuđim poslovima. Kada godi im nešto loše krene (a to je gotovo svakodnevno), a oni posegnu za Jasenovcom. Stgnatiziranje hrvatskoga naroda ovih je dana dodatno pojačano zbog toga što su hrvatski carinici kod Bajakova vratili s granice nenajavljenu srbijansku vojnu delegaciju. U paketu ove priče i srbijanske harange prema Hrvatskoj ide jedan vic. 

*****

Lav iz zoološkog vrta u Beogradu preskoči ogradu i napadne djecu na cesti. Skoči neki anonimni, hrabar tip, zgrabi lava i zadavi ga. Drugi dan naslov u novinama: “Neznani srpski junak golim rukama ubio lava koji je hteo da pojede našu srpsku nejač”.

Nakon toga zazvoni telefon u redakciji novina i javi se dežurni novinar: 

-“Halo, izvolite?

-“Dobar dan! Ja sam jučer zadavio onog lava koji je pobegao iz zoološkog vrta i napao djecu, ali ja nisam Srbin, nego Hrvat”!

Sljedeći dan pojavi se naslov u istim novinama: “Pobesneli i pomahnitali ustaša bez povoda zadavio našeg nedužnog srpskog lava, miljenika naše dece”.

M.S.