OŠ ,,Milan Sekulić“ Lovinac nikada nije ostala zaboravljena

Već smo mnogo puta pisali velike stvari o malenoj školi „Milan Sekulić“ iz Lovinca. Škola je mala jer ima svega 41 učenika, ali je istodobno velika po brojnim uspjesima postignutim na natjecanjima svih razina. Ovo je škola koja je svake školske godine u samom vrhu s mentorima i osvajanjem vrhunskih rezultata na raznim natjecanjima, prava mala tvornica znanja. Za dobre uvjete rada u školi od velike je važnosti dobra suradnja Ličko-senjske županije i Općine Lovinac.

Općina Lovinac već nekoliko godina u nizu pokazuje veliko srce i dobru suradnju prema Osnovnoj školi „Milan Sekulić“ Lovinac te je za školsku godinu 2021./2022. osigurala financijska sredstva za radne bilježnice i ostale dodatne radne materijale.
Kako se sredstva za nabavu školskih udžbenika osiguravaju u državnom proračunu, osim kupnje radnih bilježnica i ostalih dodatnih materijala Općina Lovinac već nekoliko godina uz projekt iz EU fondova ,,Obrok za sve“ sufinancira prehranu učenika kao i Ličko-senjska županija.

Nastavak ispod oglasa

Općina Lovinac nastoji pružiti što bolje uvjete za školovanje djece te tako olakšava roditeljima opremanje školaraca za novu školsku godinu jer imaju značajne financijske izdatke za ostalu opremu vezanu uz pohađanje škole svoje djece.

-Udžbenici, radne bilježnice i dodatni materijali dočekat će učenike u školi na početku školske godine. Hvale vrijedna gesta, napominje ravnateljica škole Marija Tonković.

L. O.