U Novalji se doista ponekad stječe dojam o provedbi stare poslovice po kojoj se , na lokalnoj razini, mnogi „kite tuđim perjem“. Tako je, medijski gledano, ostala po strani informacija koju je jučer objavila Vlada RH. Potpisani su mnogi Ugovori koji znače znatna financijska sredstva za brojne sadržaje u hrvatskim gradovima i naseljima.

Lučka uprava Novalja aplicirala je projekt rekonstrukcije i sanacije obalnog zida u luci Tovarnele-Lun. Projekt je usvojen i za ovu je namjenu Vlada RH odobrila 2 milijuna kuna za realizaciju I. faze. Ravnatelj Lučke uprave Novalja prof. Igor Vidas bio je na potpisivanju Ugovora u Banskim dvorima.

-Ovo je prigoda da bi se zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Olegu Butkoviću. U ovom projektu pomogao nam je i Grad Novalja sa 300 tisuća kuna, 200 tisuća kuna osigurala je i Županijska lučka uprava Novalja, Ličko-senjska županija izdvojila je 100 tisuća kuna pa se ovom prigodom zahvaljujem i županu Milanu Koliću. Sada slijedi objava Javnog natječaja za izvođača radova. Sukladno dinamici provedbe natječaja za očekivati je da I. fazu započnemo početkom rujna. Ukupna vrijednost radova u dvije faze iznosit će 6,3 milijuna kuna sa PDV-om. Opet naglašavam kako u ovome ne bismo uspjeli već vrlo velike i široke podrške, ističe  prof. Vidas,  ravnatelj  Lučke uprave Novalja.

L.O.