Osnovan Forum žena SDP-a u Senju

Na konvenciji koje je prošlog vikenda održana u Senju, a kojoj su, među ostalima, nazočile i saborske zastupnice Gordana Sobol i Ingrid Antičević Marinović, za predsjednicu novoosnovanog Foruma žena SDP-a Senj jednoglasno je izabrana Jasna Stanić.

Konvenciji se obratio  Tomislav Zrinski, predsjednik SDP-a Ličko-senjske županije koji je upozorio na činjenicu da u Hrvatskoj, a posebno u Ličko-senjskoj županiji i dalje dominira patrijarhalni model ponašanja i podjela poslova na “muške” i “ženske” u kojoj žena, u principu, uvijek izvuče “kraći” kraj.

Nastavak ispod oglasa

– SDP je jedna od rijetkih stranaka koja nastoji ovakvo stanje promijeniti i koja se zalaže za partnerski odnos žena i muškaraca, kako u privatnom, tako i u javnom životu, istaknula je zastupnica Ingrid Antičević Marinović.

Predsjednica Foruma žena SDP-a Hrvatske Gordana Sobol je naglasila da je osnivanje Foruma žena u Senju najbolji dokaz da se promjene događaju, a te promjene će kulminirati 4.prosinca kada će  građani  dati povjerenje Kukuriku koaliciji, a samim time se i odrediti za tako željene promjene. Sobol je dodala kako je Forum žena SDP-a zajedno s ženama drugih stranaka Kukuriku koalicije izradio programsku platformu za nadolazeće izbore koja se odnosi na poboljšanje položaja žena u društvu, od mogućnosti ranijeg odlaska žena u mirovinu bez da im se to odražava na visinu mirovine, pa sve do poboljšanja zdravstvene zaštite.

Lo/sd