Osnovan još jedan DVD

KORENICA- Uz postojeću Javnu vatrogasnu postrojbu, Općina Plitvička jezera od danas ima i  Dobrovoljno vatrogasno društvo Plitvička Jezera. Osnivačka skupština novog DVD-a  održana je u  hotelu “Macola” u Korenici, a sve na inicijativu pet članova inicijativnog odbora među kojima je načelnik 

 Općine Plitvička Jezera  Boris Luketić. Osnivanje DVD-a  Plitvička jezera podržalo je i 36 osnivača, a osnivački skupštinu podržali su i predstavnici Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, Dobrovoljnih vatrogasnih društava Otočac i Drežnik Grad i Predsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera.

Nastavak ispod oglasa

   Kako bi novi DVD djelovao u skladu sa zakonom radnom dijelu skupštine izabrana su radna tijela skupštine, donesene potrebne odluke za osnivanje društva, a zatim i izabrana upravljačka tijela. Za predsjednika DVD-a izabran je Vlado Marković; članovi Zapovjedništva su Mario Maračić, Andrija Mesić, Dragan Sekulić, Marko Mišić i Dejan Andrić-Vukančić. Članovi Upravnog odbora Slađana Marijanović, Boris Luketić, Igor Kokot i Mihael Eldić. U sastav  Nadzornog odbora ušli su  Mirsad Ajkić, Slaven Nikolić i Ozren Sabljak. Obraćajući se nazočnima načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić zahvalio je na inicijativi  i osnutku novog DVD-a za koje je uvjeren da će uvelike pomoći postojećoj JVP Općine Plitvička jezera i na taj način smanjiti opasnosti i štete od požara i drugih pogibeljnih situacija na ovom području.

M.S.