Osnovana je „Marakana“, počasni predsjednik je Cico Benc!

   GOSPIĆ – Udruga građana „Marakana“ službeno je zaživjela osnivačkom skupštinom održanom u hotelu „Ana“. Uvodna je riječ pripala organizatoru skupa Dani Šimiću, poznatom gospićkom hrvaču i poduzetniku koji je podsjetio kako je Marakana, dio Gospića oko tržnice, oduvijek bio posebna po okupljanjima građana svih generacija koje su voljele nogomet, košarku, stolni tenis, rukomet, hrvanje… U radno predsjedništvo su osim Šimića ušli Nikica Došen, Ernest Petry, Vlado Uzelac, Nikica Asić i Tihomir Tomljenović. Inicijatori ove lijepe priče su Nikica Asić i Nikica Došen, a ideju je prihvatilo više od 150 žitelja Marakane svih uzrasta. Dane Šimić je u kratko pojasnio što će ubuduće činiti ova udruga.
-Želja nam je očuvati uspomene na zanimljivu povijest ovoga dijela našega grada. Na sve generacije koje su ondje igrale nogomet i bavile se drugim sportovima, na prve ljubavi i lijepa druženja, ali i na strašni rat koji nas je zahvatio. Mi želimo biti daleko od politike i bilo kakvih interesnih sfera. Želimo pokrenuti sportske udruge i sudjelovati na svim turnirima u gradu, ali i šire, rekao je Dane Šimić. Dok je tekla skupština pogledi nazočnih letjeli su prema velikom platnu gdje su projicirani sladovi iz povijesti Marakane. Za prvog predsjednika izabran je Ernest Petry koji je također podsjetio na posebno značenje Marakane.
-Svi mi koji smo ondje rasli ne možemo zaboraviti sve radosti koje smo doživjeli na Marakani. Moram reći da sam tamo proveo 15 najljepših godina svojega života, stekao doživotne prijatelje i bezbrižno provodio mladost. Želim da uza sve životne obveze koje svi mi imamo ponekad ispečemo roštilj, zaigramo nogomet i druge sportove, okupamo na Veneciji, sastanemo se neobavezno i pomognemo jedni drugima ukoliko to zatreba. Marakana je puno više od gradskog kvarta. Ona ima dušu i neraskidivi je dio nas samih. Ovdje je i zamjenik gradonačelnika g. Ivan Biljan kojeg pozdravljam i zahvaljujem mu se na dolasku. Usput ću odmah lobirati da nam se izgradi igralište za mali nogomet i rukomet, da bismo mi i mlađe generacije imali gdje provoditi slobodno vrijeme, zaključio je netom izabrani predsjednik Marakane. Tijekom osnivačke skupštine izabrano je Predsjedništvo udruge, upravna tijela, predstavljen je Program rada i svi dokumenti potrebni za rad udruge. Kada je Dane Šimić predložio izbor počasnog predsjednika udruge tu nije bilo dvojbi.
-Predložio bih čovjeka koji je učio nogomet sve nas koji smo dolazili na Marakanu. Učio nas je i lijepom ponašanju, da budemo dobri dečki, prijatelji i čestiti ljudi. To je Željko-Cico Benc, naš uzor koji nam se zahvalio na pozivu, ali mu zdravstveni problemi nisu dopustili da večeras bude s nama i podijeli radost osnivanja Marakane, rekao je Šimić. Gromki aplauz na spomen Cice Benca bio je vrjedniji od onog protokolarnog pitanja „tko je za“!
M. S.

Nastavak ispod oglasa