Osnovana Podružnica HGK ECDL testnog centra u HGK Županijskoj komori Otočac

Otočac- Temeljem inicijative s okruglog stola na temu „ECDL – Europski sustav provjere informatičke pismenosti” održanog u svibnju 2012.g. u HGK Županijskoj komori Otočac, 04. rujna. 2012. certificirana je Podružnica HGK ECDL testnog centra u ŽK Otočac. Otvaranjem ovog centra Hrvatska gospodarska komora želi pridonijeti širenju informatičke pismenosti u gospodarstvu Ličko-senjske županije, što je i prema Digitalnoj Agendi Europe jedan od osnovnih zadataka zemalja članica EU do 2020. godine. ECDL (European Computer Driving Licence), odnosno Europska računalna diploma, međunarodna je potvrda osposobljenosti za korištenje osobnog računala. Potvrđena je u Europi kao vrlo uspješna te je ubrzo prihvaćena u zemljama svijeta pod nazivom ICDL – International Computer Driving Licence.

Novootvorena Podružnica HGK ECDL testnog centra u ŽK Otočac polaznicima omogućuje stjecanje europske računalne diplome po jednakim europskim kriterijima. Program edukacije namijenjen je svima i zaposlenima i studentima, ali i onima u potrazi za radnim mjestom kako bi im znanje i računalne vještine stečene na ovaj način pomogle u bržem pronalaženju posla ili prekvalifikaciji. Prvi tečaj iz ECDL Start programa koji se sastoji od četiri modula (M2 – Korištenje računala i upravljanje datotekama, M3 – Obrada teksta; M4 – Proračunske tablice i M7 – Pregledavanje weba i komunikacije), planira se organizirati početkom studenog 2012. godinete se pozivaju zainteresirani da se jave u ŽK Otočac na tel: 053/771-001 ili e-mail:  flokas@hgk.hr, kontakt osoba je stručna suradnica Frana Lokas.   Dodatne informacije o samoj diplomi, tečaju i testiranju moguće je pronaći na internet adresi: www.ecdl.hgk.hr.

Nastavak ispod oglasa

Povodom 160. obljetnice Hrvatske gospodarske komore tijekom 2012. g. polaznicima tečaja nudi se akcijska ponuda koja uključuje: besplatni index, + 10% popusta za programe Puni Osnovni i Puni Start, ponovljeni ispit bez naknade za programe Skraćeni Osnovni (dva ispita) i Skraćeni Start (jedan ispit). Također, u tijeku je i akcija „ECDL za nezaposlene“ Hrvatskog informatičkog zbora i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom će HIZ i ECDL Testni centri omogućit nezaposlenim osobama edukciju i certifikaciju po 30% nižim cijenama, u što se je uključila i Hrvatska gospodarska komora kroz svoje testne centre. Pri tom se status nezaposlene osobe potvrđuje potvrdom o nezaposlenosti koju izdaje Hrvatski zavod za zapošljavanje, priopćenje je iz HGK ŽK Otočac.

Dražen Prša