Osnovana URV 9.gbr.“VUKOVI“- podružnica Benkovac

U  dvorani vatrogasnog doma u Benkovcu  održana je Osnivačka Skupština URV. 9. GBR.“ Vukovi“- podružnica  Benkovac. Netom uoči  osnivačke skupštine položeni su vijenci i zapaljene svijeće za branitelje koji su svoje živote položili za Domovinu. Ovo je upriličeno ispred spomen obilježja kod hotela Aserija, te ispred spomenika dr.Franje Tuđmana uz molitvu.

Ovom događaju su nazočili predstavnici matične URV 9.gbr. iz Gospića predsjednik Milan Franić i dopredsjednik Milan Ćulumović, Udruga Tenkista Hrvatske vojske, pripadnici OKB 9.GBR, Zadarski tenkisti,Požeški tenkisti 123.brigade HV,pripadnici URV 84.GBO “Termiti” kao gosti i drugi prestavnici udruga HV-a. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo na čelu sa predsjednikom Udruge 9.gbr iz Gospića Milanom Franićem koji je nakon uvodnog govora i intoniranja državne himne pozvao nazočne da minutom tišine odaju počast svim poginulim i umrlim braniteljima. Na radnom dijelu skupštine usvojen je dnevni red te  poslovnik o radu skupštine i statut podružnice udruge.

Nastavak ispod oglasa

Za predsjednika URV 9.GBR .podružnice Benkovac jednoglasno je izabran Anto Žilić, dopresjednik Dalibor Klobučar,tajnik Manuel Zvonar i likvidator Ante Zrilić. Osim toga izabrani su i članovi Nadzornog odbor, suda časti i osr+tala tijela podružnice. Nazočnima se obratio prigodnim govorom Sinjanin Frano Pedić predstavnik zajednice tenkista Hrvatske vojske i izaslanik presjednice zajednice tenkista HV i  predstavnik slavonsko-požeške 123.brigade HV. Predsjednik novo osnovane Udruge ratnih veterana 9.gbr“VUKOVI“ podružnica Benkovac Anto Žilić zahvalio se na ukazanom povjerenju članova podružnice , obećao konstruktivan rad podružnice na dobrobit članova udruge i čitave braniteljske populacije te pozvao nazočne na prigodni domjenak i zajedničko druženje.

M.F.