Gospićko poduzeće „Komunalac“ i njegovi djelatnici su u dogovoru s Crvenim križem diljem Gospića postavili informativne plakate s uputama za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba. Plakati su istaknuti na ulaznim prostorima svih stambenih zgrada. Detalje i razloge ove akcije pojasnio  nam je direktor Kominalca Milan Mataija.

-Ukupno će se postaviti 300 plakata u 47 stambenih zgrada na Ličkom Osiku i 75 u Gospiću, koje se nalaze u sustavu stambene pričuve. Također, na svim ulaznim vratima postavljene su naljepnice s telefonskim brojem 112 DUZS-a.

U slučaju potrebe  dezinfekcije stubišnih ili drugih prostora stambenih zgrada  osigurali smo sva potrebna sredstva i opremu te smo spremni u svakom trenutku izvršiti dezinfekciju svih određenih prostora prema odluci epidemiološke službe. 

Sustav stambene pričuve u potpunosti funkcionira, sve dežurne službe su na raspolaganju stanarima i obavljaju hitne radove za uklanjanje eventualnih kvarova ili održavanja sustava, kao što su dimnjačarska služba, vodoinstalateri, električari…

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite molimo stanare da nam kvarove prijavljuju telefonski, na broj 053 572-303 ili na  GSM: 095 802 7625- Josip Krmpotić, rekao nam je direktor Komunalca Milan Mataija, uz zamolbu:

Ostanimo u svojim stanovima, čuvajmo jedni druge!!!

M.S.