Ostanite doma, ali planirajte skori odmor u Lika destinaciji!

Već tradicionalno travanj je mjesec u kojem se kreće na prva proljetna putovanja ili se definiraju brojni detalji vezani za ljetni odmor. Sticajem epidemioloških okolnosti očekivano proljeće uglavnom promatramo kroz prozore pa nam se travanj ove godine prometnuo u najteži mjesec. Pandemija uzrokovana koronavirusom trenutno utječe na sve sektore poslovanja i živote ljudi diljem svijeta, a u Hrvatskoj to posebno teško utječe na turistički sektor.

Svi turistički objekti i kapaciteti obustavili su rad, a „putoholičari“ su primorani odgoditi svoja putovanja. Praktički „sve je na čekanju“! U ovom trenutku svakako je najvažnije striktno  poštovati sve mjere zaštite i odgovorno se ponašati. Stoga je Klaster Lika Destination javnosti poslao poruku: ostanite doma, ali planirajte odmor u Lika destinaciji!  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pozivu ovoga klastera ističe se misao:“Sve dok postoji želja za otkrivanjem novih ljepota i vrijednosti i uživanjem u posebnoj energiji koja je upisana u temelje svakog novog mjesta, ostaje nam dovoljno snage za prevladavanje ove situacije u kojoj se svi zajedno nalazimo. Vjerujemo kako će, kada se sve ovo završi, želja za otkrivanjem novih čarobnih mjesta biti veća nego ikad, a samim time će i doživljena iskustva biti još dragocjenija, stoji u dopisu koje je klaster odaslao svim medijima.

Preporučavaju da se  višak slobodnog vremena iskoristi za planiranje putovanja, a destinacija Lika neizostavna je za odmor iz snova. Zato jer nudi jedinstven spoj kopna i mora gdje se u kratkom vremenu mogu izmjeniti područja sa čak tri klime i doživjeti jedinstveni fenomen kontrasta. U ovo svakako valja unijeti podatak kako se područje Lika destinacije veže uz čak tri nacionalna parka, Parkom prirode Velebit i Pećinskim parkom Grabovača. U ovoj destinaciji se nalazi rodna kuća  i Memorijalni centar Nikole Tesle, rodna kuća dr. Ante Starčevića, prva europska tiskara i općenito bogata i vrlo raznolika kulturna baština.

Destinacija Lika nudi sadržaj za aktivni odmor stoga je nesumnjivo da ćemo ondje steći nezaboravna iskustva, bilo da ste ljubitelj podzemlja ili adrenalinskih aktivnosti. Uz sve to oduševit će nas mirisi i okusi jela spravljenih od namirnica lokalnog podrijetla s oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality.

U ovo  vrijeme o svemu ovome možemo samo maštati. Lika se od svih hrvatskih regija zadnja otkriva u svoj svojoj ljepoti. Područje u kojemu se ekologija postavlja na prvo mjesto svakako je zaslužilo našu pozornost, bez obzira volimo li više dašak Mediterana, Velebita ili Plitvičkih jezera. Sve ovo nam je praktički na dohvat ruke!

L.O.